Ölüm tehdidine suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Ölüm tehdidine suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 20:56

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun, Star’daki köşe yazısında kendisi için “İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hâlâ hayatta kalabiliyorsun” diyen Cem Küçük hakkında ‘ölümle tehdit, öldürmeye tahrik, iftira ve hakaret’ suçlarından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Ahmet Hakan Coşkun’un avukatı Aslı Kazan, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede Cem Küçük’ün 9 Eylül 2015 günü Star’da yayımlanan yazısında müvekkili Coşkun hakkında hakaret ve iftira suçlarının yanı sıra, basında örneği olmayan bir şekilde ölümle tehdit ve öldürmeye tahrik suçlarını işlediğini belirtti.

Suç duyurusunda, Cem Küçük’ün yazdığı yazıdan şu alıntılara yer verildi: “PKK’nın baş propagandisti Ahmet Hakan..”, “Türk milleti Coşkun’un tüm ihanetlerini kaydetti, elbette bedelini ağır ödetecek..”, “Oluk oluk kan akıtan bu örgüte yardım ve yataklık eden hiç kimse cezasını çekmekten kurtulamaz.”, “…istersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hâlâ hayatta kalabiliyorsun.”
Dilekçesinde, yaşadığımız günlerde çok ağır sonuçlar doğurabilecek suçların işlendiğini belirten avukat Aslı Kazan, şöyle devam etti: “Nitekim, şüphelinin 1 Eylül 2015 günlü yazısında da ‘…geçmişte Aydın Doğan’a merhamet edilmişti de o sayede hâlâ yaşıyor. Fakat Ahmet Hakan merhamet sınırını çoktan aşmıştır...’ demiş olması, onun eleştiri veya görüş açıklamayı amaçlayan bir gazeteci değil, doğrudan ölümle tehdidi veya öldürmeye tahriki amaçlayan bir kişi olduğunu gösteriyor. Aydın Doğan’a merhamet edildiği için yaşıyor ama Ahmet Hakan merhamet sınırlarını aşmıştır, dolayısıyla Ahmet Hakan yaşamayacaktır diyor. Bu sözlerin tevil edilecek bir yanı yoktur. Durum açıktır.”

Haberin Devamı


BASINDAN TEPKİLER


Basın ve kamuoyunun, Cem Küçük’ün yazdıklarını ölüm tehdidi olarak gördüğü, örneğin Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin “Gazete köşesinden bir gazetecinin ölümle tehdit edildiğine ilk kez tanık oluyorum” diye yazdığı, çok sayıda gazete ve internet sitesinin, Cem Küçük’ün yazısını ‘ölüm tehdidi’ başlığıyla verdiği açıklandı. Dilekçede, tehdit ve iftirayla birlikte aşağılama, hakaret ve kişilik haklarına saldırı da olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!